dijous, 24 de setembre del 2009

LO CONSELLER NADAL VA SER REBUT AMB UNA CASSOLADA A HORTA


Cassolada per la implantació eòlica
El conseller Nadal ha aprofitat la seva visita a les obres de la carretera per fer una visita privada a l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, allà membres de la Plataforma d' Horta i de la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta l'han rebut amb una 'cassolada'. El motiu de la protesta era mostrar el seu rebuig a la implantació eòlica que s'està promovent a la comarca.

Comunicat de La Plataforma en Defensa de la Terra Alta
Avui dimecres 23 de Setembre de 2009 un centenar de persones , de totes les edats i condicions, del poble d’Horta de Sant Joan han sortit al carrer tot i ser horari laboral.
El motiu ha estat la visita del conseller d’urbanisme i obres públiques Joaquim Nadala qui s’ha rebut en una forta casserolada a la seva entrada i sortida de l’ajuntament.
Tot seguit la gent del poble en veure les respostes del conseller , cíniques i prepotents,l’han acompanyat també fins al seu cotxe oficial.
El conseller ha gosat preguntar als veïns pel motiu de la seva queixa tot i l’evident
desplegament de pancartes i samarretes i la notorietat del cas d’Horta de Sant Joan.
També ha preguntat , amb to sarcàstic, si tota la gent que estava a la plaça era el 80%que no el volia, quan era evident que a les onze difícilment la gent treballadora pot assistir a aquesta mena d’actes. Davant de les protestes de particulars afectats que veuen perillar ,no només les inversions realitzades als camps, si no també un patrimoni afectiu de generacions, el conseller s’ha limitat a respondre que “alguna cosa cobrarien” i que ell també va estar afectat per una expropiació del AVE. Davant d’això nombrosos veïns han cridat que “Horta no esta en venda”.
Quan els membres de la plataforma li han qüestionat diferents informes negatius ha enviat pilotes fora a altres departaments oblidant per un moment que formen part del seu govern i fins i tot ha titllat al departament de mediambient de “filaprims” amb els seus dictaments.
A l’evident cinisme del conseller al voler fer creure a la gent que no sabia el motiu de les queixes s’ha sumat la seva categoria política quan ha acabat el dialeg amb un“ a mi ningú em crida”.
Aquest acte convocat per la Plataforma, juntament amb un gran desplegament de
pancartes pel poble que anirà creixent aquests dies, és el primer d’altres en aquesta nova etapa que marca l’anunci de declaració pública del parc eòlic dels Pesells.
Aquest anunci que pretenia enfonsar la resistència de la gent només servirà per
enfortir un NO avalat pel 80% del poble però ,també ara i desgraciadament, per veure les irregularitats,destrosses i incompliments que aquestes empreses estan repartint per les veïnes poblacions.
Horta ja ha decidit i ha dit que NO i ho ha fet amb un exercici net i democràtic que
hauria de ser exemple per la resta del territori i no motiu de menyspreu i persecució.
Plataforma en Defensa de la Terra Alta.

2 comentaris:

ernest ha dit...

Angel Lluís, sóc l'Ernest, he creat un nou bloc, i t'he afegit a la llista de blocs riberencs,
Salutacions
Adreça del bloc:
http://blocs.tinet.cat/blog/el-regne-de-logres

Marta ha dit...

Malament quan un polític no sap escoltar la gent, massa n'hi ha d'aquests polítics. En això aquest país té mala peça al teler...